Terugblik op twee jaar COVID-project

Testen, mondkapjes en vaccinaties. We hebben met z’n allen twee bewogen jaren achter de rug met COVID-19. De wereld moest zich aanpassen aan een ‘nieuw normaal’ en Teamleiders.nu heeft daar ook een handje in gehad. Met meer dan 500 teamleiders op het COVID-project was het een historische operatie. We kijken terug op de heftige, soms chaotische, maar ook mooie momenten van de afgelopen twee jaar. 

Terugblik op Twee Jaar COVID-Project | Teamleiders.nu

Hoe ben je op het COVID-project terecht gekomen?

Sven: “Mijn werk stopte doordat COVID kwam. Het leek me een uitdagende en verstandige keuze om daarom werk te zoeken wat met de bestrijding van COVID te maken had. Misschien wel mijn beste keuze ooit geweest.”

Susanne: “Ik ben vorig jaar maart een vacature tegen gekomen op de socials en ben zo in contact gekomen met Teamleiders.nu en ben ik gestart als Supervisor op de vacinatielijn.”

Emmy:Nadat ik bij mijn vorige werkgever gestopt was, wilde ik even een periode niks doen en mezelf beraden op wat ik wel wilde (sabbattical noemen ze dat ‘fancy’ tegenwoordig). Ik had echter niet gerekend op Eric Tiesma en Jamal El Morabet. Zij vertelden zo inspirerend over het verloop van het Covid project, wat er allemaal nog aan kwam, waar ze tegenaan liepen en waar hun behoefte lag. Het enige wat ik toen dacht; ‘daar wil ik bij zijn’! Ik wilde deze unieke kans om deel uit te maken van dit historische project niet missen. Voor ik het wist was het 4 januari 2021 en begon ik bij TP op de vaccinatielijn.

 

Hoe was jouw ervaring met het project en jouw team?

Sven: “Achteraf is het de leukste tijd in mijn carrière geweest. Iedereen zat in hetzelfde schuitje. Niemand kon ergens onderuit komen en we moesten er allemaal op dezelfde manier mee leren leven. Ik heb geweldige mensen leren kennen en van velen mogen leren. Zelf heb ik natuurlijk ook veel mensen iets bij kunnen brengen. Mijn oudste teamlid was 77, terwijl de jongste 18 was. Dan valt er altijd iets te leren.”

Susanne: “Bijzonder leuk om te doen, veel gedreven mensen op allerlei niveaus om samen een oplossing van het (pandemie) probleem te kunnen zijn.”

Emmy: “Het was een spannend, hectisch, en echt een historisch project! Dit ging verder dan werken voor je plezier, de uitdaging en je salarisstrook. Wij werkten ook allemaal om onze vrienden weer te knuffelen, om onze familie hun vrijheid terug te geven, om de lokale horeca weer uit het slop te trekken, om de kinderen weer naar school te laten gaan.  Daar werkten we voor. Met elkaar en voor elkaar. Eén team, één taak.

Hoe was het thuiswerken? Hoe verbind je je team dan als leidinggevende?

Sven: “Het thuiswerken was heerlijk. Verbinden deed ik op dezelfde manier als altijd. Door je open en eerlijk op te stellen naar je team en duidelijk te laten merken dat ik enthousiast was door net een stapje verder te gaan. Humor is voor mij heel belangrijk, zeker in moeilijke tijden. Ik word gelukkig wanneer ik onderdeel ben van de reden dat er een goede sfeer hangt.”

Susanne: “Thuiswerken heb ik als zeer leerzaam ervaren. Remote leiding geven is jezelf aanpassen/verbeteren in je communicatieve skills. Een mooie uitdaging voor jezelf en de mensen waarmee je werkt. Het is mooi om te ervaren dat het heel goed mogelijk is op afstand.”

Emmy:Wat ik van tevoren nooit had gedacht is dat het eenheidsgevoel er vanaf dag 1 is geweest. We werkten allemaal vanuit huis. Nagenoeg niemand had zijn collega’s ooit in levende lijve gezien. Toch had iedereen vanaf de eerste dag een sterke band met elkaar. Het maakte niet uit wat je achtergrond is, waar je woont of wat je eerder gedaan hebt, we waren er met elkaar en voor elkaar.”

Wat waren de leukste momenten?

Sven: “Toch wel de lol die je met collega’s kon hebben, ook al zat er 200km tussen. Ik verzorgde standaard iedere vrijdag een vrijmibo, zonder ‘bo’. Het heeft de naam ‘Discomeeting’ gekregen. Ik speelde muziek/video af en vertelde een leuk verhaal als ik iets te vertellen had. Even een momentje van samen zijn. Na verloop van tijd werd er door zowel collega teamleiders als BCO’ers erg uitgekeken naar de vrijdagmiddag.”

Susanne: “De leukste momenten waren om elkaar op te kunnen vangen/ondersteunen als de druk voor sommigen bijna te hoog was. En dagen die bijna onmogelijk leken toch mogelijk te maken. Bijvoorbeeld in de weekenden dat je met een klein clubje collega`s de operatie in stand moest houden.”

Emmy:Ik was elke dag weer onder de indruk van al mijn collega’s dat we dit in goede banen wisten te leiden en dat we al die burgers elke dag weer goed te woord stonden. Als je het over trots hebt, dan ben ik ongelooflijk trots op dat we dit met z’n allen elke dag weer voor elkaar kregen.

Together

Hoe heb je de (werk)druk ervaren?

Sven: “Heel hoog, maar nooit te hoog. Ik heb liever een drukke dag van 12 uur, dan een rustige van 8. Bij BCO heb ik alle vrijheid gekregen om mezelf te ontwikkelen en anderen verder te helpen. Geen dag was hetzelfde en ik heb daardoor ontzettend lekker kunnen werken. Er was gewoon altijd wel iets te doen.”

Susanne: “Ik hou er van dat de lat hoog ligt en dat er veel geschakeld moet worden. Ik kom als leidinggevende uit de horeca en krijg veel energie van de dynamiek.”

Emmy:Ik heb de eerste paar weken volgens mij alleen maar met mijn oren geklapperd, met mijn mond open en met vraagtekens boven mijn hoofd gelopen terwijl ik mij vastklampte aan de armleuningen om bij een bocht niet om te kukelen haha. Ondanks mijn ervaring in deze branche, is er geen project dat aan het COVID-project kan tippen. Dit was echt uitzonderlijk. De omvang van het project, de snelheid waarmee alles veranderde, de urgentie die het project had, de ogen van heel Nederland die op ons gericht waren, echt heel bijzonder allemaal.

Wat zijn jouw plannen post COVID-project?

Sven: “Uitkijken naar een welverdiende vakantie, zonder COVID.”

Susanne: “Ik ga mijn carrière zeker voortzetten als Teamleider op een klantenservice project en gedeeltelijk vanuit huis. Er zit daarin nog veel ontwikkeling en plezier!”

Emmy: “Ik werk nu al een tijdje bij GITP als Teamleider Customer Support met veel plezier!”

Dankjulliewel voor alle inzet op het COVID-project names Teamleiders.nu! En natuurlijk ook aan alle anderen die zich hebben ingezet voor het COVID-project!

COVID-project supervisors
Onze site gebruikt cookies

Om onze website gemakkelijker en persoonlijker te maker, gebruiken we cookies en vergelijkbare technieken. Je kunt altijd zelf kiezen welke soorten cookies je wilt toestaan. Lees hierover meer in onze cookieverklaring.